Print

DN-pursien tämän kauden viimeinen ranking osakilpailu purjehdittiin viikonloppuna Vääksyssä Vesijärvellä. Jää oli kevätjääksi harvinaisen hyvä ja tuuli lauantaina reipas 8m/s puuskien yltäessä yli 11 m/s.

Risto aloitti kisan loistavasti johtamalla ensimmäistä lähtöä maaliin saakka. Huippunopeudeksi kirjattiin 108 km/h.

Toisessa lähdössä ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa oli Vaasan Mikael Pettersson, mutta Risto kuittasi viimeisellä vastatuuliosuudella ja piti ykkössijan maaliin saakka.

Kolmanteen lähtöön tuuli aavistuksen verran heikkeni. Siinä lähdössä Pettersson veti pidemmän korren, mutta Risto tuli tiukasti kakkosena maaliin.

Neljännessä lähdössä oli jo tiukempaa taistelua Petterssonin Riston ja Porvoon Reko Suojasen välillä. Tilanteet vaihtelivat ja maaliin tultiin järjestyksessä Pettersson, Suojanen, Pesola.

Päivän kaksi viimeistä lähtöä meni jälleen Riston nimiin ja näin ollen hän johti kisaa lauantain jälkeen kahdella pisteellä ennen Petterssonia. Kolmantena oli tasaisen sarjan purjehtinut Porvoon Oscar Lindell. TP;n Jorma Kinnunen purjehti myös tasaisen sarjan: DNS, 7, 6, 7, 6 ja 4. Tällä sarjalla hän oli hienosti kuudentena.

Sunnuntaina tuuli oli vieläkin kovempi 10m/s puuskien ollessa yli 15m/s. Näin ollen kilpailujärjestäjät päättivät, ettei sunnuntaina enää kisata. Päätöksen jälkeen uskaliaimmat lähtivät vielä ajamaan nopeusennätyksiä ja siinäkin Risto kellotti epävirallisen Suomenennätyksen 125 km/h

Lauantain tulokset jäivät siis lopullisiksi ja Risto vei DN debyyttikautensa päätteeksi ensimmäisen rankingvoittonsa.

Pesoloiden Fleet Control oli täydellinen kun TP:n Sakari Pesola hallitsi toista päätä varmistamalla siellä viimeisen sijan.

Tulokset: icesaling.fi

Mikäli jäätä vielä riittää jatkuvat sunnuntain viikkokisat Tuusulanjärvellä.