Vastaava kurssi tullaan järjestämään myös 2023

 

Tuusulanjärven Purjehtijat järjestää vasta-alkajille tarkoitetun nuorten ja aikuisten purjehduskurssin Tuusulanjärvellä toukokuussa. Kurssin käytyäsi osaat purjehtia itsenäisesti hyvissä olosuhteissa ja olet oppinut kilpapurjehduksen alkeet. Kurssipaikkana toimii seuran tukikohta Purjeranta Järvenpään Vanhankylänniemessä, osoite Niemennokantie 12.

Kurssi sisältää kaksi teoriailtaa ja kuusi kolmen tunnin purjehdusharjoitusta. Harjoitusveneinä käytämme seuralaisten kolmen hengen lightning kevytveneitä. Kaksi oppilasta ja kouluttaja muodostavat miehistön ja rooleja vaihdellen harjoituksissa käydään läpi ohjaajan ja miehistön eli gastien tehtävät. Kouluttajina toimivat seuramme kokeneet kilpapurjehtijat, valmentajat ja SPV:n auktorisoimat veneilykouluttajat. Jos kurssiohjelman jokin harjoitus ei oppilaalle sovi, pyrimme järjestämään korvaavan harjoituksen.

Kevytvenepurjehduksen lisäksi kurssilaisilla on mahdollisuus tutustua kölivenepurjehdukseen yhden päivän tai illan retkipurjehduksena Helsingin edustalla erikseen sovittavana päivänä.

Kevytvenekurssin ohjelma

Teoriaillat: ma 2.5 ja ma 16.5 klo 18–21 seuran tukikohdassa Järvenpään Vanhankylänniemessä.
Käytännön harjoitukset
: klo 18–21 seuraavina päivinä: 1) harj. ke 4.5; 2) harj. to 5.5; 3) harj. ma 9.5; ja 4) harj. ke 11.5. Keskiviikko 18.5 ja maanantai 23.5 ovat varapäiviä harjoituksille. Harjoitukset 5) ja 6) pidetään ti 17.5 ja ti 24.5 seuran tiistaikilpailussa klo 17.30 alkaen. Kokoonnutaan Purjerannassa ja purjehditaan Tuusulanjärvellä. Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa kurssi-iltoina.

Kölivenepurjehdus

Köliveneretki on päiväpurjehdus tai iltapurjehdus Finngulf-37 veneellä ja se sisältää lounaan ja kahvitarjoilut. Retken ajankohta sovitaan kiinnostuneiden kanssa touko- tai kesäkuulle.

Kurssimaksut

  • Kevytvenekurssi 280 €
  • Köliveneretki 160 €, iltapurjehdus 80 €
  • Molemmat osiot 410 € tai 335 € riippuen köliveneosiosta
  • Oppikirja 10/30 euroa

Kurssimaksuihin sisältyy TP:n liittymis- ja jäsenmaksu kaudelta 2022. Saman perheen jäsenille annamme reilun alennuksen maksuista.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja kurssista

Linkki sähköisen ilmoittautumisen lomakkeeseen

Sähköposti: matti.innala(at)kolumbus.fi, puh. 040 525 2135