Vanhankylänniemen Purjerannassa liehuu sinikeltainen lippu, jolla osoitetaan tukea Ukrainalle maan jouduttua Venäjän hyökkäyksen kohteeksi. 

Purjehduskilpailuissa tällä sinikeltaisella, ns. yleinen takaisinkutsu -lipulla, viestitetään kaikkien veneiden palaamista takaisin lähtölinjalle, kun todetaan useiden veneiden ottaneen sääntöjen vastaisen lähdön.  Nyt purjehdusviestien lipputankoon vedetty sinikeltainen lippu symbolisesti viestittää, että Venäjän on vetäydyttävä sotatoimista Ukrainassa.  

Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) on tuominnut jyrkästi Venäjän sotatoimet Ukrainassa.   Suomen Purjehdus ja Veneilyn ja Suomen Olympiakomitean näkemyksen mukaisesti venäläis- tai valkovenäläisurheilijoiden ei tulisi saada osallistua Suomessa tai muissakaan maissa järjestettävään kansainväliseen kilpailutoimintaan.  Tuusulanjärven Purjehtijat noudattaa toiminnassaan näitä samoja näkemyksiä.  Liputuksellaan Tuusulanjärven Purjehtijat vastaa haasteeseen, jonka Helsingfors Segelklubb (HSK) esitti pursiseuroille tuen osoittamiseksi Ukrainalle.

Lisätietoja:

info(at)tpsail.net 

Juha Savela

Tuusulanjärven Purjehtijoiden kommodori