Kuva: Matti Innala, Lauantain purjehdusta

TP:n regattakausi päättyi 17.-18.9.2022 perinteiseen Tuusulanjärven Syyspurjehdukseen. Kilpailu oli avoin kaikille kevytveneluokille ja kolmen veneen ilmoittautuessa olisi kilpailuluokka avattu. Ainoaksi kilpailuluokaksi jäi lopulta lightning, joita oli ilmoittautunut viisi venekuntaa ja kaikki oman seuran veneitä.

Lähtöjä oli suunniteltu kaikkiaan 10, kuusi lauantaille ja loput neljä sunnuntaille. Tuuliennuste lupasi heikkoa tuulta alle 1m/s ja jouduimme lauantaina odottelemaan tuulen viriämistä pitkälle iltapäivään. Luppoaika täytettiin pohtimalla erittäin kevyen tuulen purjehduksen konsteja Aallon Eskon johdolla. Pitsat syötyämme päästiin vesille ja saimme ajettua kolme lähtöä ennen rapukekkereiden valmistelun aloittamista. 

Sunnuntaina tuulta oli riittävästi jo klo 11 aikaan ja pääsimme vesille aikataulun mukaisesti. Saimme purjehdittua 5 lähtöä lisää eli kaikkiaan 8 lähtöä. Tuloksista sai kaksi huonointa sijoitusta jättää pois. 

Voittajaksi selviytyi komeasti kuudella ykkössijalla Saara Kuisman kipparoima Burgundy III, miehistönään Sakari Pesola ja Arttu Tolvanen. Saara välttyi uintireissulta, kun kisa ei ollut Lightning-ranking. Toiseksi purjehti Esko Aallon Forte 10 pisteellä, miehistönään Martti Mäyry ja Johanna Van Wonterghem. Pronssin vei Sari Aallon ohjaama Dolce miehistönään Hanne Saastamoinen ja Marc Hauchwitz 20 pisteellä. Samaan pistemäärään ylsi Juha Savelan Solina miehistönään Onni Hirvonen ja Petri Kokko. Laura Pesolan kipparoima Burgundy IV jäi ehkä hieman yllättäen peränpitäjäksi, miehistönään Meeri Aro, Ville Kontinen (la) ja Nico Soukka (su). 

Kuva: Matti Innala, Palkitut venekunnat

Kilpailun järjestelyt sujuivat mukavasti ja tuulta odotellessa Eskon johdolla pidetty erittäin kevyen tuulen purjehduksen pohdiskelu antoi hyviä vinkkejä erityisesti lauantain purjehduksiin. Kanttiiniryhmä järjesti pitsatarjoilun lauantaina ja sunnuntain ruokailutauon tarjoilut hienosti, mistä parhaat kiitokset Sadulle, Merjalle ja Sannille. Jukka Itkonen hoiteli radanteon ja turvaveneen tehtävät apunaan lauantaina Sauli Korsulainen. Erik ja Tarja Hartman sekä allekirjoittanut muodostivat protestilautakunnan, jonka ratkaisuja ei tarvittu. 

Sarianna Pesola ja Elina Monta´nin tuloslaskentatiimi sai tulokset nettiin melkein reaaliaikaisesti, he ovatkin varsinaisia manage2sail-ammattilaisia. 

Lähtö/maalialuksella pärjäsimme kolmistaan Sariannan ja Elinan kanssa mainiosti etenkin, kun kilpailu oli kutistunut yhden luokan kisaksi. Täytyy jatkossa keksiä houkutuksia muille luokille osallistumiseen.

Matti Innala / kilpailupäällikkö