TP on kevytveneiden kilpapurjehdukseen erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu vuonna 1971 ja se on Suomen Purjehdus ja Veneily Liiton jäsen. TP toimii pääosin Tuusulanjärvellä tarjoten purjehdusmahdollisuuksia Tuusulanjärven ympäristökuntien noin 100 000 asukkaan väestölle.

TP:n jäsenmäärä on noin 250. Jäsenillä on purjeveneitä ja -lautoja noin 150, jotka valtaosin ovat tunnettuja kevytveneitä kuten Optimistijolla, E-jolla, Laser, Windmill, Vikla, 420, 470, ja Lightning. Monilla TP:n jäsenillä on myös köliveneitä merellä ja isommilla järvillä.

TP toimii purjehdusharrastuksen kehittämiseksi

  • Järjestämällä kilpailuja ja harjoituskilpailuja toukokuusta syyskuuhun. TP:n kevätregatta On The Rocks ja Tuusulanjärven Syyspurjehdus ovat arvostettuja kilpailutapahtumia kevytveneilijöiden piirissä

  • Kouluttamalla kesäisin kaikenikäisiä uusia purjehtijoita purjehduskouluissaan

  • Järjestämällä kilpailujen järjestäjille koulutusta

  • Harjoittamalla aloitteellista yhteistoimintaa muiden seurojen kanssa Tuusulanjärven virkistyskäytön kehittämiseksi

  • Osallistumalla aktiivisesti Suomen Purjehdus ja Veneily Liiton toimintaan ja purjehdusurheilun kehittämiseen

Purjehdus on koko perheen harrastus

TP:llä on hyvin varustettu tukikohta Tuusulanjärvellä, joka tarjoaa hyvät puitteet kilpa- ja harrastuspurjehdukseen. Seuratoiminnasta löytyy mahdollisuuksia monenlaiseen harrastukseen veneilyn parissa koko perheelle. Monet TP:n kouluttamat juniorit ovat edenneet kansainväliselle huipulle asti, mutta vielä useammat harrastavat kevytveneilyä erinomaisena rentoutumismuotona, joka tarjoaa aina uusia elämyksiä ja kokemuksia

Vuosittain helatorstaina pidettävä Tuus Tuusulanjärvelle tapahtuma on TP:n ja muiden Tuusulanjärvellä toimivien seurojen järjestämä tilaisuus, jossa on mahdollisuus kokeilla purjehdusta eri venetyypeillä.

Seura muualla somessa