Uutiset

Tuusulanjärven purjehtijat uutiskirje

Sisältö:

Elokuun aikataulu

Onko oma tiistaikisajärjestelyvuoro hoitamatta?

Tuusulanjärven Purjehtijoiden 50-vuotisjuhla

Asusteita seuran logolla

Teksti: Saara Kuisma

E-jollien MM-kisat purjehdittiin tänä vuonna Ruotsin Råå:ssa.

Olosuhteet olivat hyvin vaihtelevia viikon aikana ja niiden treenaaminen etukäteen Open Weekillä olisi varmasti helpottanut MM:issä.

Tuulta saatiin joskus odotella rannassa ja vastapainona saimme keliä tarpeeksi vapaapumppaukseen asti. Paikalliset virrat toivat myös oman haasteensa purjehdukseen ja taktiikkaan.


Haastavaksi kisoissa koinkin juuri merivirtojen vaikutuksen, parempien laitojen ja shiftien hallitsemisen krysseillä. Tulokseni olivat vaihtelevia, johon vaikutti varmasti vähäinen treenimäärä. Lopputulokseksi sain lopulta sijan 10.

Tuusulanjärven Purjehtijat jäsenkirje 5/2021

Sisältö:

 • Purjehduskurssit saatiin päätökseen
  • Nuorten ja aikuisten purjehduskurssi 2021
  • Lasten optimistijolla-kurssi ja nuorten laser-kurssi
 • Tiistaikisat ja torstaitreenit jatkuvat
 • Purjerannassa tapahtuu

Akseli Keskinen on nimetty nyt lopullisesti  2021 Tokion Olympialaisiin purjehduksen Nackra 17-luokassa yhdessä parinsa Sinem Kurtbayn kanssa. Onnittelut Akselille!

Keskinen on viides Olympiapurjehtija joka on ponnistanut tiensä maailman arvotetuimpaan kisaan Tuusulanjärven tuulista. 1976 Pekka Narko ja Juha Siira edustivat Suomea Tornado-luokassa Montrealissa ja 1980 Tallinnan vesillä Moskovan Olympialaisissa. Pekka Narko osallistui vielä 1984 Los Angelesin kisoihin. 1992 Barcelonan Olympialaisissa TP:tä edusti Kalevi Kostiainen ja Markku Kuismin. kaikki TP:n Olympiapurjehtijat ovat osallistuneet kisaan katamaraaneilla.

Lyhyesti:

 • ti 4.5. ja ti 11.5. ei järjestetä tiistaikisoja vallitsevien
  koronarajoitteiden takia. Sen sijaan järjestetään tiistaiharjoitukset
  klo. 17.30 (lähtö noin 18.30).
 • Perinteiset On the Rocks kisat on jouduttu perumaan pandemiarajoituksien
  takia. Sen sijaan järjestetään Suomen ensimmäiset yksipäiväiset Rocks
  harjoitukset la 8.5.
 • Voimassa olevia koronarajoituksia ja -suosituksia tulee noudattaa

TP toimii vastuullisesti korona-aikana

Suomen Purjehdus ja Veneily ry suosittelee seuroja ylläpitämään harrastustoimintaa vastuullisesti ja alueellinen koronavirustilanne aktiivisesti huomioiden. Seurojen vastuulla on seurata oman kuntansa suosituksia. Lisätietoa ja ajantasaiset ohjeistukset, suositukset ja määräykset koronavirusepidemiasta Olympiakomitean, Valtioneuvoston, THL:n ja AVI:n nettisivuilla.  

TP:n toiminnassa noudatetaan mm. seuraavia toistaiseksi voimassa olevia ohjeita, joita myös Olympiakomitean suosittaa lajien terveysturvalliseen toimintaan koronaepidemian kaikissa vaiheissa (perustaso, kiihtymisvaihe, leviämisvaihe):

 • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.
 • Yli 12-vuotiaat (vuonna 2008 syntyneet ja vanhemmat) käyttävät kasvomaskia harjoittelun ulkopuolella. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
 • Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia harrastustoiminnan aikana.
 • Harrastustoimintaan osallistuvat menevät harrastustilaan, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harrastustoimintansa ja poistuneet harrastustilasta. Oman harrastustoiminnan alkamista ei mennä odottamaan harrastustilaan.
 • Puku- ja pesuhuonetiloja ei käytetä tai niiden käyttö on hyvin rajattua.
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harrastustoiminnan. Käsidesiä on oltava saatavilla harrastustoiminnan aikana.
 • Huolehditaan  turvaväleistä ja turvallisista tapaamisista. Pidä 2 metrin turvaväli muihin ihmisiin.
 • Harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja läsnäolleet kirjataan ylös.