Uutiskirjeen sisältö:

  1. TP:n kuulumisia ja kauden alun tunnelmia
  2. Lightningliitto järjesti etäluentoja
  3. Laiturin vauriot korjattu: ankkuripainojen muuttuneet sijainnit vaaraksi!
  4. Uusia veneitä TP:n rannassa
  5. Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä seuratukea TP:lle
  6. Osallistu seuran talkootoimintaan kaudella 2020!
  7. Tiistaikilpailut alkavat! Tule mukaan: purjehtimaan tai kisajärjestäjäksi
  8. Kevään purjehduskurssit järjestetään
  9. Virallinen kauden aloitus
  10. Vuosikokous 17.6. Klo 18 alkaen

1. TP:n kuulumisia ja kauden alun tunnelmia


Poikkeuksellinen pandemiatilanne on rajoittanut merkittävästi purjehduskauden aloittamista Tuusulanjärvellä. Olemme tiedottaneet uutiskirjeilla ja seuramme kotisivuilla, miten TP toimii koronaviruksen aiheuttamana poikkeusaikana.


Kaikki toiminta ei kuitenkaan ole ollut pysähdyksissä ja koronarajoitusten höllentyessä myös varsinainen purjehduskausi 2020 pääsee käyntiin, kuitenkin voimaan jäävät rajoitukset huomioon ottaen.

2. Lightningliitto järjesti etäluentoja

Lightning-liiton järjestämänä myös TP:n jäsenillä on ollut mahdollisuus osallistua purjehduksen teorialuennoille, jotka on järjestetty etäyhteyksillä Zoomissa. (Myös TP:n hallitus on poikkeusaikana kokoontunut etänä Zoom-yhteydellä.) Lightning-luennoilla aiheita on ollut laidasta laitaan psyykkisestä valmennuksesta lihaskunnon treenaamiseen. Koronaviruksesta on monenlaisia ennusteita, mutta toista aaltoa on sopivaa odottaa – kartoitammekin kiinnostuneita osallistumaan mahdollisten etäluentojen pitämiseen. Aiheet voivat vaihdella seuran jäsenten kiinnostuksen mukaan niin samalla opimme uutta myös toisistamme! Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


3. Laiturin vauriot korjattu: ankkuripainojen muuttuneet sijainnit vaaraksi!

Helmikuussa 2020 tapahtuneet laiturien vauriot on enimmäkseen korjattu. Liplap-laiturit Oy on suoristanut, korjannut ja ankkuroinut ison laiturin huhtikuussa. Tästä johtuen tiedotamme, että ison laiturin ankkuripainot ovat eri paikoissa kuin viime kesänä, ja siksi ison laiturin lähellä on veneiltävä erityisen varovaisesti, ettei köli osu betoniankkuriin. Vähimmillään syvyys ankkuripainojen kohdalla on vain noin puoli metriä. Keväällä myös pienempi ns. Opti-laituri on korjattu ja kiinnitetty paikoilleen seuran omin voimin rajoitusten sallimissa minitalkoissa. Suunnitelmissa on vielä korjata, ankkuroida ja siirtää sopivaan paikkaan ns. aisalaituri, jota on käytetty esimerkiksi isompien kisojen aikana moottoriveneiden säilytykseen.

4. Uusia veneitä TP:n rannassa

Seuran aktiivisimmat jäsenet ovat jo käyneet useita kertoja purjehtimassa E-jollilla, Lasereilla ja Optimisti-jollilla SPV:n asettaman korona-ajan ohjeistuksen puitteissa. Veneet alkavat hiljalleen palaamaan TP:n rantaan, missä on myös tällä hetkellä nähtävillä harvinaisuuksia: A-cat ja Nacra-luokan veneet.

5. Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä seuratukea TP:lle

TP on saanut merkittävän rahallisen seuratuen Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä seuratoiminnan kehittämiseen. Kehityshankkeet on suunnattu lasten- ja nuorten purjehdustoiminnan kehittämiseen. Myös osa lähialueen kunnista (Järvenpää, Kerava, Tuusula) on päättänyt myöntää TP:lle toiminta-avustusta.


6. Osallistu seuran talkootoimintaan kaudella 2020!

TP:llä kauden aloittaminen vaatii vielä myös jonkin verran talkootyötä, koska virallisia isoja talkoita ei ole voitu rajoitusten takia järjestää. Tähän mennessä talkootöitä on hoidettu pienemmissä alle kymmenen hengen pienryhmissä. Seuramme jäsenet ovat osoittaneet hienoa aktiivista ja oma-aloitteista toimintaa!


Vuoden 2020 aikana seuran hyvinvointivastaavan tilalle on muodostettu Team Kauha & Köli -toimikunta, joka on avoin ryhmä ja sen missiona on kehittää seuran hyvinvointiin liittyviä kohteita uudesta näkökulmasta. Mukaan voi liittyä omien resurssien puitteissa, sillä toimia toteutetaan ryhmätyönä.


Yhteisiin talkootöihin liittyy Kauha ja Köli -toimikunnan keväällä aloittamat suunnitelmat paviljongin viihtyvyyden lisäämisestä. Paviljongin kunnostussuunnitelmassa on priorisoitu seuraavat asiat:

    * Uusien rappusten rakentaminen

    * Paviljongin pöytien hionta ja maalaus

    *Siivoustarvike pisteiden kunnostus

Olet tervetullut mukaan suunnitelmien toteutukseen täyttämällä forms-kysely! Monet seuran jäsenemme ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa ja mukaan voi liittyä matalalla kynnyksellä, sillä korona-aikana talkootöitä voidaan edistää muuallakin kuin TP:n rannassa. Toimikunta on toteuttanut esimerkiksi suunnittelutyötä etäyhteyksillä Zoomissa. Toiminnan ja etenkin pienryhmissä toteutettavien talkootöiden alkuun polkaisemiseksi pyydämmekin siis vastaamaan kyselyyn!


Lisäksi junioritoimihenkilöt ovat tuoneet ajankohtaiseksi Lasipalatsin perusteellisen tyhjäyksen ja siivouksen. Merkitsethän siis toukokuun aikana kaikki Lasipalatsissa säilyttämäsi varusteet!


7. Tiistaikilpailut alkavat! Tule mukaan: purjehtimaan tai kisajärjestäjäksi


Ensimmäinen tiistaikilpailu on ti 2.6.2020 ja sen jälkeen joka tiistai.


Tiistaikilpailujen vuorolista löytyy seuran nettisivuilta: http://www.tpsail.net/tp/index.php/kalenteri/vuorolista


Käy merkitsemässä nimesi listaan sellaiselle vuorolle, kun pääset kilpailuja järjestämään sunnuntaihin 24.5. mennessä. Julkaisemme valmiin vuorolistan seuraavalla, toukokuun viimeisellä viikolla.


8. Kevään purjehduskurssit järjestetään

TP:n purjehduskurssit järjestetään rajoitukset huomioonottaen. Aikuisten kurssi alkaa normaalia myöhemmin toukokuussa. Lasten kurssi päästään tämän hetkisen tiedon mukaan järjestämään suunnitelmien mukaan kesäkuun alussa. Kursseilla on vielä tilaa; nyt on siis hyvä tilaisuus lähteä yhdessä vesille eli tuoda kaveri mukaan purjehdusharrastukseen! Lisätietoja saa TP:n junnupäällikkö Nico Soukalta.9. Virallinen kauden aloitus

Virallinen kauden aloitus purjehduskurssien ja tiistaikilpailujen muodossa päästään tämän hetkisten tietojen mukaan aloittamaan ti 2.6.2020


Pyydämme seuramme jäseniä kiinnittämään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan seuran tiloissa ja jättämään purjehduskerran väliin mikäli tunnet itsesi yhtään sairaaksi. Nautitaan purjehduksesta turvallisesti!


10. Vuosikokous 17.6. klo 18 alkaen

Tervetuloa seuran vuosikokoukseen keskiviikkona 17.6. Klo 18 alkaen. Vuosikokoukseen voi osallistua myös etänä Zoomin välityksellä. Lähetämme linkin osallistumiseen lähempänä ajankohtaa sähköpostitse.


Tiedotamme uusista tapahtumista sekä muun muassa kesän treenien aloituksesta jäsenkirjeellä ja TP:n nettisivuilla. Hyvää toukokuuta!