Uutiskirjeen sisältö:

* Kalustokatsaus
* Seuran Lasereiden käyttäminen
* Seuran tiedotuskanavat
* Tiistaikilpailut jatkuvat! Vielä ehdit hyvin mukaan purjehtimaan ja kisajärjestäjäksi
* Kilpailutuloksia
* Aikuisten purjehduskurssi pidetty
* Lasten purjehduskurssi pidetty
* Torstaitreenit jatkuvat lapsille ja aikuiselle
* Paviljongin kunnostaminen etenee
* Talkoot la 25.7. Klo 11-16
* Epidemia-ajan ohjeistus kaudella 2020

Kalustokatsaus

Seuran laserit vaativat jatkuvaa huolenpitoa. Toisesta laserista on juuri korjattu levanki ja nyt molemmat Laserit ovat purjehduskunnossa.

Seuran Ribcraft-veneen uusi Suzuki 60 hv temppuili alkukaudesta, mutta isommat viat on nyt korjattu, ja tämä ja muut moottoriveneet ovat nyt ajokunnossa. Ribcraftin polttoaineemittari on tosin rikki, joten siihen ei kannata luottaa. Myös kierroslukumittari on rikki, mutta se kuuluu uuden moottorin takuuseen ja tulee aikanaan takuuhuollossa kuntoon. Nämä pikkuviat eivät siis haittaa ajamista merkittävästi.

Muutamassa seuran optimistijollassa on pientä korjattavaa, tämän vuoksi kaikki halukkaat eivät välttämättä pääse samanaikaisesti vesille. Pyrimme korjaamaan puutteet mahdollisimman pian.

Seuran omistama painepesuri Clen on kateissa, joten jos olet lainannut sen, niin palauta ystävällisesti. Painepesuria säilytetään Poijun kellaritiloissa ja sen tarkoitus on olla seuralaisten käytössä purjerannassa. Pesuri on myös melko arvokas, hankintahinta yli 300 €.

Ilmoitathan vahingoista ja rikkoutuneista osista välittömästi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., kun käytät seuran kalustoa ja huomaat puutteita, kiitos!

Seuran Lasereiden käyttäminen

TP:llä on siis kaksi Laser-jollaa jäsenten käytössä, joissa on molemmissa standard- ja radial riki ja purjeet sekä toisessa myös 4,7l alamasto ja purje.  TP:n Laser-jollien purjenumerot (sama runkonumero) ovat 167660 ja 149587.

Veneet ovat jäsenten vapaassa käytössä esimerkiksi tiistaikisoissa ja torstain treeneissä sekä omatoimiseen harjoitteluun Tuusulanjärvellä. Kysythän kuitenkin apua rikaukseen ja purjehtimiseen kokeneilta laser-purjehtijoilta, mikäli et ole aikaisemmin venettä laittanut purjehduskuntoon

Osaavaa väkeä löytyy Purjerannasta ainakin iltaisin tiistaisin kisojen ja torstaisin treenien yhteydessä. Lisätietoja saat: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Seuran tiedotuskanavat

TP tiedottaa seuraavissa kanavissa:

Kotisivut: www.tpsail.net
Sähköposti: seuran viralliset jäsentiedotteet ja kutsut vuosikokouksiin
Facebook: Tuusulanjärven Purjehtijat (yksityinen ryhmä)
Instagram: tuusulanjarven_purjehtijat

Julkaisemme mieluusti uutisia tapahtumista ja seuramme jäsenten kilpailumenestyksestä. Uutisvinkin voit lähettää tuttuun tapaan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TP:llä on muutamia Whatsapp-ryhmiä epävirallisempaan ja pikaiseen viestintään. Tärkeimmät näistä ovat:
Opti-treeniryhmä 2020
E-jollat & Laserit
TP Team Kauha & Köli
Liti Treenit Tuusula
Suomen Liti Purjehdus (Lightningliiton tiedotuskanava)
Jos haluat päästä näihin ryhmiin mukaan, niin laita pyyntö sekä yhteystietosi This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Tiistaikilpailut jatkuvat! Vielä ehdit hyvin mukaan purjehtimaan ja kisajärjestäjäksi

Ensimmäinen tiistaikilpailu starttasi 2.6.2020. Kisat ovat jatkuneet, ja jatkuvat joka tiistai syyskuun puoliväliin asti. Syyskuun lopussa ja lokakuussa viikkokilpailut järjestetään sunnuntaisin.

Ilmoittautuminen tiistaikisoihin hoidetaan sähköisesti. Ilmoittautumislinkki ja -ohjeet julkaistaan TP:n nettisivuilla. Ilmoittautuminen seuraavasta linkistä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUfF4EQNK7S01YLpi4MRb8tg6gk2nAissiprAsDvTMUjeF0A/viewform

Tiistaikilpailujen järjestäjien talkoovuorolista löytyy seuran nettisivuilta: http://www.tpsail.net/tp/index.php/kalenteri/vuorolista

Seuran jäsenistölle on nyt merkitty kisajärjestäjä vuoroja viikkokisan kohdalle siten, että kalenteri on täynnä. Käy tarkistamassa sopiiko merkitty vuoro sinulle. Jos ei sovi, niin yritä vaihtaa vuoro itsenäisesti jonkun muun kanssa.

Tai ole yhteydessä vuoronvaihdosta Sakari Pesolaan/Matti Meininkiin tai lähetä sähköpostia osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kilpailutuloksia

Helsinki Regatan tulokset löydät täältä:

https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/1126637e-300c-4b26-8948-b6eaebf6ff24#!/results?classId=16f29d29-7ab1-43f5-83e1-027dd53423c7

Jyväskylän Lightning Ranking-Regatan 4.-5.7. tulokset:

Tulokset:
FIN-14364, Samppa J. Salminen, Tero Kotimäki, Jari Vanhala, JVS
FIN-15415, Laura Pesola, Laura Björk, Meeri Aro, TP
FIN-14530, Esko Lehtinen, Heli Lehtinen, Joonatan Holmen, JVS
FIN-14638, Matti Leppänen, Mari Leppänen, Arttu Leppänen, TP
FIN-15331, Sakari Pesola, Saara Kuisma, Sonja Niemelä, TP
FIN-14534, Esko Aalto, Jukka Niemi, Vladimir Belov, TP
FIN-15369, Sari Aalto, Susanna Aro, Pauline Niemi, TP
FIN-12908, Ilari Lilja, Mikko Puhalainen, Heikki Luumi, JVS
FIN-13132, Petri Kokko, Nico Soukka, Jarkko Hirvonen, TP
FIN-14406, Jari Kaplas, Tiina Saavalainen, Johanna von Wenterghem, KPS

Aikuisten purjehduskurssi pidetty

TP:n nuorten ja aikuisten purjehduskurssi alkoi koronan vuoksi kaksi viikkoa aiottua myöhemmin 18.5. teoriaosuudella, joka pidettiin etäluentona Zoomilla. Kurssille osallistui 4 miestä iältään 14 - 58 v. Koronariskien vähentämiseksi kouluttajat ja oppilaat olivat kahtena ryhmänä samassa veneessä koko kurssin ajan. Sakke ja Esko hoitivat kahdella litillä ryhmiensä purjehdusharjoitukset ja Lasse ja Matti I tukivat turvavene- ja poijutehtävissä. Kaatumisharjoitus pidettiin demonstraationa laserilla ja kurssilaiset kokeilivat itsekin Saken mallin mukaan. Kurssi päättyi kahteen tiistaikilpailuun kesäkuun alussa 2. ja 9.6. Kaksi oppilaista osallistui iltapurjehduksena pidettyyn köliveneretkeen 24.6 Teijo Merisen Fingulf veneellä.

Lasten purjehduskurssi pidetty

TP:n lasten purjehduskurssi pidettiin kesäkuussa. Kurssilaisia rantaan ilmaantui peräti 12 kappaletta. Tänä vuonna kurssi jatkui intensiiviviikon jälkeen juhannukseen asti torstaitreenien paikalla. Oletettavaa on, että tuttu treeniajankohta houkuttelee lapsia jatkamaan ja TP:n optareita nähdään myös kilparadoilla kesän aikana.

Torstaitreenit jatkuvat lapsille ja aikuiselle

Optimistijollat treenaavat usean ohjaajan vetämänä eri tasoisissa ryhmissä torstaisin klo 17-20. Akuutti tiedotus treeneistä tapahtuu WhatsApp-ryhmän kautta.

Isommat yksipurjeiset veneet (E-jolla ja Laser 4.7, radial ja standard) ovat tervetulleita treeneihin. Sovitaan osallistumisesta kuitenkin ensin, jotta ohjaajia on riittävästi rannassa. Yhteydenotot Lauri Konsén 0400-560352 tai Nico Soukka 040-8304959

Torstaisin treenataan myös Lightning -jollilla. Siellä opetellaan Litin gastitaitoja, ja pidempään mukana olleet sitten ovat ohjaajina uusille tulijoille. Ennen treenejä keskustellaan ketkä tulevat paikalle, ja millaiset treenit on tulossa WhatsApp ryhmässä ‘Liti Treenit Tuusula’. Treenien aluksi on teoriaosuus, jossa perehdytään illan treeneihin. Jos haluat mukaan, niin ilmoittele Esko Aalto tai Sakari Pesola.
    
Paviljongin kunnostaminen etenee

Pöytien ja penkkien hionta- ja maalaustyö on lähtenyt ripeästi käyntiin, vaikka tekemistä vielä riittää. Penkkejä ja pöytiä on lukuisa määrä!

Myös Paviljongin ulkoportaiden remontti on edennyt ja uudet portaat ovat nyt lähes valmiit.

Hionta- ja maalaustalkoot jatkuvat nyt heinäkuun ajan maanantai ja keskiviikko iltaisin klo 18 alkaen muutaman tunnin mittaisina sessiona. Tervetuloa mukaan! Talkootapahtumien peruutuksista ja muutoksista tiedotetaan WhatsApp-ryhmässä TP Team Kauha & Köli.

Talkoot la 25.7. Klo 11-16

Heinäkuun lopussa lauantaina 25.7. klo 11-16 järjestetään lisäksi talkoot, joissa viimeistellään portaat ja niiden maa-alueet, kootaan kaatopaikalle vietävä kestopuujäte kuormaksi, siistitään pihaa, jatketaan pöytien ja tuolien hiontaa ja maalausta sekä paviljongin sisätilan maalauksia.

Epidemia-ajan ohjeistus kaudella 2020

Pyydämme seuramme jäseniä kiinnittämään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan seuran tiloissa ja jättämään purjehduskerran väliin mikäli tunnet itsesi yhtään sairaaksi. Nautitaan purjehduksesta turvallisesti!

Pukuhuoneet, saunat ja pesutilat eivät ole käytössä paitsi vesillä tapahtuneen kylmettymisen seurauksena. Suosittelemme pienen hetivalmiin saunan käyttöä. Ilmoita käytöstä TP:n hallitukselle This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Poiju-saunarakennuksen osalta siivousohjeet ovat olemassa rakennuksen sisällä. Tarkista ohjeet, kun olet siivoamassa tiloja.

Paviljonki-rakennuksen käyttämistä pyritään myös kesän alussa välttämään. Tiistaikisojen kanttiiinitarjoilu järjestetään ulkona säävarauksella. Kanttiinimaksut suositellaan maksettavan pankkikortin lähimaksu ominaisuudella. Tässä on tiistaikanttiiniohje epidemian ajalle kanttiinivuoron pitäjälle.

Tiedotamme uusista tapahtumista sekä muun muassa kesän treenien aloituksesta jäsenkirjeellä ja TP:n nettisivuilla.

Hyvää purjehduskauden jatkoa!