Sunnuntaisin viikkokisat jatkuvat Tuusulanjärvellä jääpursilla. Viikkokisoja purjehditaan järvellä sunnuntaisin klo 11 aina olosuhteiden salliessa niin pitkään keväällä kun jäitä riittää. Jään heikkous ja lumi ovat ne seikat jotka estävät jääpurjehduksen, joten viikkokisoissa on säävaraus

Tervetuloa tutustumaan jääpurjehduksen jäätävän nopeaan menoon.

TP:n sunnutaikisoja jatketaan DN-pursilla talvikuukausina. Ajatuksena on että jääpursilla ajetaan TP:llä samanlaista avointa viikkokisasarjaa kun kesälläkin. Sarja alkaa syksyisin heti kun olosuhteet antavat siihen myötä ja jatkuu keväällä niin pitkään kun se olosuhteiden puolesta on mahdollista. Sarjaa purjehditaan jokaisena sunnuntaina kun se olosuhteiden puolesta on mahdollista lukuunottamatta DN-liiton rankingviikonloppuja. Kisassa noudatetaan DN-liiton kilpapurjehdusohjeita.

 

Ensimmäinen lähdön aikataulu on marraskuusta helmikuuhun klo 11 ja maaliskuussa klo 9 (auringon pehmentäessä jään aikaisin) ja mahdollisesti huhtikuussa klo 8. Sunnuntaisin tavoitteena on ajaa viisi lähtöä (lähdön kesto n. 10-20min). Ratana on tyypillinen DN-pursien nakkirata jossa lähtö ja maali on alapoijun (poijut tötsiä) alapuolella. Yhdessä lähdössä tavoitteena on purjehtia kolme kierrosta.

 

Kilpailun järjestäjäksi riittää yksi henkilö joka valitaan paikalla olevien keskuudesta (järjestäjä voi vaihtua lähtöjen välillä). Kanttiinivuoroa ei ole. Saunarakennusta voidaan käyttää jollei siellä ole muita varauksia. Lasipalatsin järven puoleisessa päädyssä voidaan säilyttää jääpursitoiminnassa tarvittavaa välineistöä.

 

Yhdestä luokasta johtuen sarjan pistelaskenta pidetään tiistaikisajärjestelmää yksinkertaisempana. Jokainen lähtö on yksi sarjan lähdöistä. Voittaja saa pistemääräksi voitetut veneet +1 ja seuraavat samalla kaavalla. Sarjaan mukaan lasketaan kaikki lähdöt. kyseisen sunnuntain voittaja saa mainetta ja kunniaa sekä kanssakilpailijoiden aplodit.

 

Kautta seuraavassa Syysgaalassa palkitaan talven paras DN-purjehtija.

  

Seuralaisilla on tällä hetkellä ainakin viisi DN-purtta.

 

 

Sakari Pesola