DN-pursien kauden valtakunnallinen avaus oli itsenäisyyspäivän ja viikonlopun aikana Pohjanmaalla Alajärvellä. Tuusulanjärven Purjehtijoista mukana oli Olli Virta ja DN-pursissa debytoinut Laserpurjehtija Risto Pesola. Tuuli oli puhaltanut järven keskiosan puhtaaksi, joten olosuhteet olivat otolliset Itsenäisyyspäivän vapaille harjoituksille. Perjantaina purjehdittiin yksipäiväisenä Johnny Köhler Cup, joka jäi purjehtimatta kaksi viikkoa sitten Lapin Jerisjärvellä sään lauhduttua ja jäiden heikennyttyä. Se oli samalla ensimmäinen rankinosakilpailu.

Risto aloitti loistavasti ottamalla heti ensimmäisessä lähdössä lähtövoiton. Mukavassa keskituulessa luistin kulki muutenkin sijoitusten ollessa kärkijoukossa. Kuusi lähtöä sisältäneen kilpailun lopputuloksena oli  upeasti kolmas sija juuri ennen hallitsevaa suomenmestari John Winquistiä (NJK). Olli vielä haki parasta kombinaatiota. Toisella halssilla pursi ei oikein kulkenut ja hän oli tiukan kisan jälkeen 12.

Lauantaina ja sunnuntaina purjehdittiin kauden toinen ranking-osakilpailu samassa paikassa. Tuuli oli hieman kiihtynyt edellisestä päivästä ollen 3-6m/s. Luistinten terävyys nousi tärkeään rooliin, ja kisaa vei suvereenisti Ruotsin Thomas Lindgren joka voitti kaikki kuusi lähtöä. Winqvist sai myös purtensa kulkemaan ja kisasi tasaisesti edellisen kisan kakkosen Vaasan Mikael Petterssonin (WSF) kanssa kakkos- ja kolmossijoista. Riston luistin ei kaarroissa oikein pitänyt ja lipputilanteissa hän jäi kärjen vauhdista ollen päivän päätteeksi viidentenä. Ollilla oli luistimissa pientä aurausta joka kostautui vauhdissa. Hän sai kuitenkin hienosti sparrattua uusia tulokkaita ja oli ensimmäisen päivän päätteeksi 11.

Yön aikana satoi lunta ja sää lauhtui. Sunnuntaina jäällä oli loskaa, mutta onneksi sen verran ohut kerros että edelleen koventuneessa tuulessa (6-9m/s) saatiin loput neljä lähtöä purjehdittua. Loska lensi ja vesi roiskui vauhdikkaassa kisassa. Lindgren vei jälleen joukkoa ylivoimaisesti ollen kokonaiskilpailun selvä ykkönen. Winquist purjehti kakkoseksi Pettersonin taipuessa kolmoseksi.  KoPun kokenut Timoleon Caravitis purjehti neljänneksi ja Risto purjehti hienosti toisen rankingosakilpailunsa viidenneksi. Olli avusti sunnuntaina kisajärjestelyissä ja häneltä jäi lähdöt ajamatta. Hänen sijoitus kokonaiskilpailussa oli 13.

Ensi sunnuntaina Jääpursien viikkokisat jatkuvat Tuusulanjärvellä. Viikkokisoja purjehditaan järvellä sunnuntaisin klo 11 aina olosuhteiden salliessa niin pitkään keväällä kun jäitä riittää.

Tulokset: icesailing.fi