Tuusulanjärven Purjehtijat jäsenkirje 4/2021

Sisältö:

 • Kevättalkoot la 17.4.2021 klo 10-15 Purjerannassa
 • Kevättalkoot su 2.5.2021 klo 10-15 Purjerannassa
 • Tiistaikisojen talkoovuorolista
 • Juhlavuoden tietoisku

Kevättalkoot la 17.4.2021 klo 10-15 Purjerannassa

Kevättalkoot su 2.5.2021 klo 10-15 Purjerannassa

Kevättalkoot on siirretty uuteen ajankohtaan 2.5.2021.


Talkoo-ohjelma:

 • Laiturit ojennukseen
 • Sulotar vesille ja moottori paikalleen
 • Purjeveneet ulos Lasipalatsista
 • Kumiveneiden hakeminen Anttilan ladosta, moottorien keväthuolto
 • Karimerkit paikoilleen
 • Pihojen siistiminen
 • muuta mitä keritään ja sää sallii

Talkooruokailu järjestetään. Tule paikalle jo klo 10, jolloin suoritetaan työnjako ja toimintaryhmiin jako.


Kevättalkoissa otetaan voimassa olevat koronarajoitukset huomioon ja toimitaan niiden mukaan. Työtehtävät suoritetaan ulkotiloissa tai hyvin tuulettuvissa hallittiloissa. Kahden (2m) metrin turvavälit pidetään ja käytetään suojamaskeja (hengityssuojia). Osallistujat jaetaan toimintaryhmiin.

Omat työkalut, puutarhatyökalut ja työhanskat mukaan. Myös omat hengityssuojaimet mukaan. Älä tule sairaana talkoisiin!

Tiistaikisojen talkoovuorolista

Kevät lähestyy ja Tuusulanjärven Purjehtijoiden ensimmäiseen tiistaikilpailuun on aikaa vain kuukausi! Tiistaikilpailujen perinne on jatkunut katkeamatta koko seuramme 50-vuotisen historian. Kesän aikana järjestämme reilut 20 tiistaikilpailua, joissa kilpaillaan enemmän ja vähemmän vakavasti seuran mestaruudesta. Aktiivisen seuratoiminnan jatkumiseen tarvitaan jäsenten talkootyötä.

Tiistaikilpailujen läpiviemiseen tarvitaan purjehtijoiden lisäksi useampia toimijoita:


tiistaikisan Kilpailupäällikkö järjestämään kilpailu: hoitamaan lähdöt ja maaliintulot sekä kirjaamaan tulokset ylös.
Turvapäällikkö ajamaan turvavenettä, viemään ratapoijut paikoilleen kilpailupäällikön ohjeiden mukaisesti ja varmistamaan kilpailijoiden turvallisuus vesillä olon aikana.
Kanttiinin hoitamiseen tarvitaan henkilö, jotta kilpailun jälkeen voidaan yhdessä kokoontua iltapalalle ja keskustelemaan juuri loppuneen kisan tapahtumista.
Kiinteistöhuoltoon tarvitaan henkilö, jotta kilpailemiseen ja harjoitteluun käytetty Purjeranta ja rakennukset pysyvät viihtyisässä kunnossa koko purjehduskauden ajan.

Pyydämme TP:n jäseniä hetkeksi miettimään purjehduskautta 2021 ja varaamaan tiistaikilpailujen järjestäjien talkoovuorolistasta itselleen sopiva aika järjestäjävuorolle.

Talkoovuorolista löytyy TP-seuran nettisivuilta:

https://www.tpsail.net/tp/index.php/kalenteri/vuorolista3

Vuorolistan sarakeotsikoita klikkaamalla löytyy myös tarkemmat ohjeet kilpailupäällikön tehtävien, turvapäällikön tehtävien, kanttinin ja kiinteistöhuollon hoitamiseksi. Lisätietoja saat kysymällä This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Neuvoja ja apuja saa myös rannassa tulemalla esimerkiksi edeltävänä tiistaikisapäivänä tutustumaan tehtäviin paikan päällä. Mikäli varaamaasi ajankohtaan tulee muuta ohjelmaa, voit vaihtaa vuorosi myöhemmäksi kesän aikana.

Käy siis heti varaamassa kesän 2021 tiistain talkoovuorosi – nähdään rannassa purjehduksen merkeissä!

Juhlavuoden tietoisku

Keski-Uusimaa lehdessä oli 23.3.1971 kutsu pursiseuran perustamista koskevaan kokoukseen 6.4.1971. Kutsua noudatti 24 asiasta kiinnostunutta henkilöä saapumalla Tuusulan Säästöpankin kerhohuoneeseen Hyrylään. Ajatus oli syntynyt kevään 1971 venemessuilla Matti Kopran, Jarmo Mäenpään ja Lauri Kitinojan tavatessa. Kokoukseen tuli 24 asiasta kiinnostunutta ja heidän joukostaan valittiin toimikunta valmistelemaan seuran perustamista. Perustava kokous pidettiin 3.5.1971. Seuran nimeksi tuli Tuusulanjärven Purjehtijat ja perustavassa kokouksessa jäseneksi ilmoittautui yli 40 jäsentä. Elokuun 9 päivänä 1971 Oikeusministeriö hyväksyi yhdistyksen merkittäväksi yhdistysrekisteriin.

Hyvällä tuulella Tuusulanjärvellä,
Tuusulanjärven Purjehtijat ry:n hallitus