Akseli Keskinen on nimetty nyt lopullisesti  2021 Tokion Olympialaisiin purjehduksen Nackra 17-luokassa yhdessä parinsa Sinem Kurtbayn kanssa. Onnittelut Akselille!

Keskinen on viides Olympiapurjehtija joka on ponnistanut tiensä maailman arvotetuimpaan kisaan Tuusulanjärven tuulista. 1976 Pekka Narko ja Juha Siira edustivat Suomea Tornado-luokassa Montrealissa ja 1980 Tallinnan vesillä Moskovan Olympialaisissa. Pekka Narko osallistui vielä 1984 Los Angelesin kisoihin. 1992 Barcelonan Olympialaisissa TP:tä edusti Kalevi Kostiainen ja Markku Kuismin. kaikki TP:n Olympiapurjehtijat ovat osallistuneet kisaan katamaraaneilla.

Akseli aloitti purjehdusuransa Optimistijollalla Tuusulanjärven Purjehtijoiden alkeiskurssilla 8-vuotiaana vuonna 2007.  Akseli osoitti alusta asti suurta innokkuutta purjehdukseen. Hän harrasti samaan aikaan myös painia. Siinä opitut taidot tulivat hyvin esiin Optareitten kaatoharjoituksissa jossa väkivahva nuori mies väänsi jollan nopeasti pystyyn tiukoilla painiotteilla. Todellinen periksiantamattomuus ja purjehduksesta nauttiminen tulivat hyvin esille myös kovan kelin harjoituksissa merellä. Siellä vielä kevyt purjehtija uransa alkumetreillä kovassa tuulessa, muutaman kymmenen metriä edettyään aina kaatumisten jälkeen leveä virne naamalla väänsi veneen pystyyn uudestaan ja uudestaan. Mitä kovempaa vene kulki, sitä hauskempaa oli, kastuminen ei menoa haitannut.

Kehitys oli nopeaa sillä seuraavana vuonna 2008 Akseli oli jo mukana nuorimpana osallistujana TP:n Optareitten Joukkue SM:n 2. joukueessa, joka sijoittui SM-kisoissa Turussa kahdeksanneksi.

Seuraavana keväänä Akseli oli jo mukana Garda-järvellä viiden muun TP:n purjehtijan kanssa ollen Kadettisarjan 64. (167). Akseli oli myös Optareissa TP:n viikkokisasarjan 2009 kauden paras, jättäen taakseen mm. saman vuoden Optareitten nuorten SM-kisojen kulta- ja hopeamitalistit. Kaudella 2010 Akseli jo hallitsikin TP:n Optareitten viikkokisasarjaa ja mestaruuskisoja suvereenisti.

Seuraavana vuonna Akseli siirtyi harjoittelemaan merelle tukikohtana HSS:n Liuskasaari

Optarin jälkeen Akseli kilpaili 29er-luokassa Juho Kotirannan parina, jossa he niittivät paljon menestytä. Samaan aikaan hän purjehti TP:llä E-jollaa ja Lightningiä sijoittuen mm. 2013 Lightning SM-miehistössä hopealle Jyväskylässä, ja kipparoiden ranking-osakilpailuvoitoon Oulussa.

2016 Akseli osallistui Lightning Junnu MM-kisoihin Ecuadorissa. 2018 Hän kipparoi Ateenan Litijunnukisoissa miehistönään Lauri Virtanen (TP) ja Eeva Hemming (EPS)

2019 Liti MM:ssä Espoossa Akseli kipparoi 20:ksi ja parhaaksi Suomalaiseksi venekunnaksi sekä neljänneksi parhaaksi eurooppalaiseksi.

Viime vuodet Akseli on keskittynyt Olympiaprojektiin Nacra 17-luokassa yhdessä Sinem Kurtbayn ja Janne Järvisen kanssa. Siinä on menestystä tullut niin hyvin että matka Olympialaisiin on edessä tulevana kesänä.

Tämä on jälleen hyvä osoitus siitä että Tuusulanjärvellä on hyvät olosuhteet purjehduksen opetteluun ja harjoitteluun. Vallitsevat louna- ja merituulet yhdessä järven pitkulaisen muodon kanssa kanavoi ja voimistaa tuulia. Tuusulanjärvellä tuulen suunnanmuutokset ovat taattuja mikä on omiaan opettamaan purjehtijaa lukamaan shiftejä ja paineen muutoksia. Nämä ovat juuri niitä asioita mitä kilpapurjehtijaksi oppimisessa tarvitaan.