Tuusulanjärven Purjehtijat jäsenkirje 2/2021

Uutiskirjeen sisältö:

 • Jäsenmaksut ja venepaikkamaksut 2021
 • Talviharjoitteluvuoro Mikkolan koululla
 • Sääntökoulutusta etänä
 • SPV:n koulutukset
 • TP:n 50-vuotias historia tukevasti kansiin
 • Osallistava budjetointi, nyt pääsee vaikuttamaan !!


Jäsenmaksut ja venepaikkamaksut 2021

Jäsenmaksut ja venepaikkamaksut tulevat maksettavaksi maaliskuun loppuun 31.3.2021 mennessä. Laskut lähetetään SUULI:n laskutusjärjestelmällä jäsenten ilmoittamiin sähköpostiosoitteisiin ja tarvittaessa kirjeitse.

Jäsenmaksut ovat seuraavat:

 • Perhejäsenyys 160 €
 • Jäsen 80 €
 • Juniorijäsen 40 €
 • Kannattajajäsen 52,50 € (65-vuotta täyttäneet)

Venepaikkamaksujen hinnat ovat:

 • Purjeveneen kesäpaikka 40 € veneen miehistön jäsentä kohti
 • Purjeveneen talvipaikka 40 € veneen miehistön jäsentä kohti


Seuraan liittymisestä peritään liittymismaksu.  Liittymismaksut ovat:

 • Perhejäsenyys 80 €
 • Jäsen 40 €
 • Juniorijäsen 25 €


Ensimmäisen vuoden maksun suuruutta määrättäessä (liittymismaksu / jäsenmaksu) otetaan huomioon jäsenyyden alkamisajankohta toimintavuotena.

Purjehduskurssin osallistumismaksun suorittavilta ei peritä liittymis- eikä jäsenmaksua vuonna 2021. Mahdolliset treeni- ja leirimaksut laskutetaan erikseen.   

Jäsen on juniorijäsen sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 18 vuotta.  Perhejäsenyyteen luetaan  samassa taloudessa asuvat henkilöt ja myös alle 26-vuotiaat opiskelevat perheenjäsenet, vaikka he opiskelunsa vuoksi asuisivat  muuallakin.

Moottoriveneiden venepaikkojen myöntämisestä  ja maksuista seuran hallitus päättää tapauskohtaisesti. Mahdolliset tiedustelut:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Talviharjoitteluvuoro Mikkolan koululla

TP:n talviharjoittevuoro jatkuu Tuusulassa Mikkolan koulun liikuntasalissa to 11.2.2021 klo 19 alkaen. Liikuntavuorolla on perinteisesti pelattua sählyä tai jos osallistujia on ollut kovin vähän niin on pelattu sulkapalloa.

TP:n liikuntavuorolla noudatetaan Keski-Uudenmaan SoTen ja Tuusulan kunnan voimassa olevia koronasuosituksia ja -rajoituksia, jotka löytyvät nettisivustoilta:

https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/
https://www.tuusula.fi/tiedotepalsta/show.tmpl?id=7643&sivu_id=2345

Tällä hetkellä liikuntavuorolle voivat osallistua alle 20 vuotiaat TP:n jäsenet. Harrastusryhmän koko on rajattu 10 henkilöön. Mikkolan koulun liikuntasali voidaan jakaa kahteen erilliseen osaan, jolloin yhtä aikaa voi harjoitella kaksi enintään 10 hengen ryhmää. Toisin sanoen torstaisin enintään 20 nuorta tai lasta voi TP:n talviharjoitteluvuorolle osallistua.

Kaikkein 12 vuotta täyttäneiden on käytettävä kasvomaskia paitsi urheilusuorituksen aikana. Myöskään terveydellisellä perusteella ei tarvitse maskia käyttää.

Vastuuvalmentajana toimii Mikko Rantala (puh. 0405255270). Ennakkoilmoittautuminen hänelle torstaisin klo 17.30 mennessä on edellytys vuorolle osallistumiselle.

Ilmoittakaa oma puhelinumeronne Mikolla, niin hän perustaa WhatsApp-ryhmän talviharjoittelijoille.

Jos riittävää määrää ilmoittautumisia torstaihin klo 17.30 mennessä ei tule, niin vuoroa ei välttämättä järjestetä. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin kymmenen, niin silloin muodostetaan kaksi erillistä ryhmää ja paikalle tarvitaan toinen aikuisohjaajaa mukaan.

Sääntökoulutusta etänä

Tuusulanjärven Purjehtijoiden jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan ystäviemme Viklapurjehtijoiden sääntökoulutusta 15.2.2021 kello 19.00-20.30. Kouluttajana on kansallinen tuomari Arto Sjöholm. Koulutus poikkeusoloissa tapahtuu Google Meetin kautta. Suuret kiitokset Suomen Viklaliitolle! Lisätiedot ja ohjeet:
http://snipe.fi/fi/node/2489

SPV:n koulutukset

Talvi on kouluttautumisen aikaa tulevaa aktiivista purjehduskautta varten. Seura kouluttaa mielellään aktiivisia seuralaisia. Seuraaville kursseille on menossa jo TP:läisiä, lähde tuttujen mukana kursseille.

Veneilykouluttajakurssille on lähdössä Sari Aalto ja Nico Soukka. Veneilykouluttajat kouluttavat aikuisten kurssilla oppilaille teoriaa ja veneilyn käytäntöjä vesillä kuten MOB (Man Over Board) rantautuminen yms. SPV:llä on erittäin kattava koulutusmateriaalipankki ja TP:llä vahva osaaminen ja materiaali purjehdustaitojen opettamiseen. Lähde mukaan kouluttautumaan veneilykouluttajaksi.

Ohjaajakoulutus. SPV järjestää kolmen tasoista ohjaajakoulutusta; ohjaaja, ohjaaja II sekä seuraohjaaja. TP on kouluttanut optimistijolla-harrastuksesta ulos kasvaneita nuoria sekä aikuisia ohjaajiksi SPV:n kursseilla. Ohjaajakoulutuksiin on menossa Nicon lisäksi Petja Ershov ja Joonas Bollström. SPV:n koko kurssilista löytyy täältä:

https://spv.fi/events/categories/koulutukset/

Mikäli sitoudut jakamaan SPV:n kursseilla oppimaasi TP:n kursseilla ja treeneissä, TP maksaa osallistumisesi SPV:n kursseille.

TP:n 50-vuotias historia tukevasti kansiin

Juhlavuoden kunniaksi ollaan kokoamassa kirjaa seuran upeasta historiasta. Kirjan tekemiseen on ilmoittautunut jo lukuisa joukko kirjoittajia, vanhojen kirjoitusten ja valokuvien etsijöitä sekä muita avustajia. Nyt olisi etsinnässä kirjan kokoaja, joka katsoo että saadaan kuvat ja kirjoitukset ajallaan sekä järjestää pari kokoontumista (etänä) kirjan tekemisen tiimoilta. Sanni on lupautunut avustamaan kirjan kokoajaa, muutaman kirjan tehneenä.


Osallistava budjetointi, nyt pääsee vaikuttamaan !!

Tänä vuonna on mahdollista esittää uusia ideoita seuran toimintaan.
Jos sinulla on hyvä idea minkä haluaisit toteutettavaksi, niin tuo se esille. Jos sinulla on idea kukkaistutuksista hyvään paikkaan, optikurssin nuoremmille sisaruksille leikkipaikkaa, leuanvetotankoa tai ihan mitä vaan mikä on silmän iloksi, virkistykseksi tai toiminnan tehostamiseksi, niin anna mielikuvituksen laukata ja laita idea paperille tai kuvaksi ja lähetä se This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Jos sinulla on vielä ehdotus mistä ideasi saisi rahoituksen muulta kuin seuran kassasta niin vielä parempi. Yhdessä sinun ja TP:n hallituksen kanssa sitten mietitään kuinka ideasi saadaan toteutettua.